buy albuterol pills

albuterol inhaler for cough click here buy albuterol inhaler from mexico

buy abortion pill

abortion pill usa legal

 

TRANSFORMATORER

För att halogenlampor för lågvolt, vanligtvis 12 volt, skall kunna kopplas till elnätet med 230 volt krävs någon form av spänningsomvandlare, transformator. Denna kan vara av konventionell eller elektronisk typ. Båda har sina för- och nackdelar.

KONVENTIONELL TRANSFORMATOR

Funktionellt består den konventionella transformatorn av två lindningar av koppartråd upplindade på en kärna av järn. Lindningarna är isolerade ifrån varandra. Den lindning som är kopplad till 230-voltsnätet kallas för primärlindning och den som matar ut spänning till lamporna kallas för sekundärlindning. Transformatorn har en egen energiförbrukning (för-luster). Ju kraftigare järnkärna och ju mer koppar lindningarna innehåller desto lägre blir egenförbrukningen. Samtidigt blir transformatorn större, tyngre och dyrare att tillverka. Till transformatorns fördelar hör att den är robust och har mycket lång livslängd. Transformatorn ska skyddas mot överbelastning och kortslutning. Detta sker vanligtvis med säkringar på primär- och sekundärsidan.

HÖG STARTSTRÖM

När strömmen kopplas på är motståndet i ljuskällan och transformatorn lågt. Det innebär att startströmmen blir mycket hög. Den kan under en mycket kort tid uppgå till mellan 15–20 gånger den normala arbetsströmmen. När man avsäkrar transformatorn måste man ta hänsyn till detta och välja en ”trög” säkring som klarar startströmmen.

PLACERING OCH MONTAGE

Om transformatorn placeras i ett slutet utrymme måste du se till att högsta tillåtna omgivningstemperatur inte överskrids. Maximala omgivningstemperaturen anges med ”ta” på transformatorn. Se till att installationen är gjord så att värmen kan ledas bort och att den inte kan övertäckas med exempelvis isolermaterial. Transformatorn ska också vara lättåtkomlig för service och reparation. En transformator avger nästan alltid lite ljud i form av ett svagt surrande. De bör därför inte monteras på underlag som kan vibrera och förstärka ljudet. Undvik också att montera transformatorn i ”tysta rum”, som lässalar, inspelningsstudios och sovrum.

ELEKTRONISKA TRANSFORMATORER

Elektroniska transformatorer transformerar 230 volts spänning på ett effektivare sätt än den konventionella transformatorn. Först likriktas nätspänningen. Sedan hackas den sönder till en högfrekvent växelspänning som transformeras ned till rätt sekundärspänning. Eftersom sekundärsidan har en högfrekvent spänning kan den störa annan elektronisk utrustning. Ledningarna på sekundärsidan fungerar som antenner och får i det flesta fall inte vara längre än 2 meter för att installationen ska fungera felfritt.

TILL DE ELEKTRONISKA TRANSFORMATORERNAS FÖRDEL HÖR:
 • Mjukstart som kan ge ljuskällorna längre livslängd
 • Lägre startström
 • Kortslutningsskydd med automatisk återställning
 • Överhettningsskydd med automatisk återställning
 • Överbelastningsskydd med automatisk återställning
 • Belastningsoberoende sekundärspänning
 • Konstant sekundärspänning oavsett primärspänning
 • Hög effektfaktor
 • Låg egenförbrukning och låg värmeutveckling
 • Låg vikt, litet format och tyst drift
 • Kan drivas på likspänning Observera att alla fabrikat och typer inte har ovanstående funktioner.

OMGIVNINGSTEMPERATUR

Temperaturavvikelser har stor inverkan på den elektroniska transformatorns livslängd. En för hög temperatur minskar kraftigt livslängden på transformatorn. Många elektroniska transformatorer är idag avsedda att fungera i en särskild omgivningstemperatur, benämns ”ta”, mellan minus 20 och plus 65 grader. Transformatorns uppgivna livslängd förutsätter att denna temperatur inte överskrids. Är temperaturen lägre kan man förvänta sig längre livslängd. På transformatorn finns även en angiven punkt, benämns ”tc”, som pekar ut transformatorns varmaste komponent. Vid montage av den elektroniska transformatorn bör man vara extra noggrann med att den inte utsätts för onödig uppvärmning. Den bör därför inte monteras närmare ljuskällan än 20 centimeter.

SÖK OCH HITTA

Du kan söka på produktnamn, E-nummer, artikelnummer eller gör en fritext-sökning. 

Sök

abortion pill kit

abortion pill online

order abortion pill online usa

abortion pill online usa

amitriptyline 25mg

buy amitriptyline london read amitriptyline 50mg

SNABBA FRAKTER

Beställ innan kl.12 så skickas produkterna samma dag. Gäller vardagar och lagervaror.
 
 

 

buy abortion pill philippines

buy abortion pill nguoiviendong.net abortion pill ph

abortion pill online

order abortion pill online link order abortion pill online

buy albuterol inhaler online

albuterol inhaler otc

accutane without insurance

accutane without side effects go buy accutane 10mg uk

buy amitriptyline

amitriptyline and tinnitus celticcodingsolutions.com buy amitriptyline london

where can i buy naltrexone online

naltrexone buy online recepguzel.com buy naltrexone from trusted pharmacy

order abortion pill philippines

pills for abortion dollarbillcopying.com misoprostol philippines

pills for abortion

abortion pill philippines

buy naltrexone online

buy naltrexone online cheap
    

 

TRANSFORMATORER!

Vill du veta mer om transformatorerna och ta en närmare titt på dem? Använd länken nedan för att klicka dig vidare till våra transformatorer.  

Klicka här ››› 

Kontakta kundtjänst
Vi hjälper dig gärna med frågor rörande ditt köp, leverans, fakturor, returer och reklamation etc.

Mån-Tor 07:30-16:30
Fre 07:30-15:00 


Ring oss:

Tel. +46 8-445 74 40

Maila oss:
kundsupport@maxel.se