buy amitriptyline

amitriptyline and tinnitus

OM HALOGENLJUSKÄLLOR

De vanliga halogenljuskällorna för lågvolt kallas för CB51, Gu5,3 eller MR16 och finns i två olika utföranden, kalljus och Alucoated.

KALLJUSLAMPOR

Kalljuslampor har en reflektor av glas. Glaset beläggs med ett antal dicroiska filter. Dessa reflekterar vissa våglängder och släpper igenom andra. Med beläggningarnas hjälp kan man låta värmen passera genom glaset medan ljuset reflekteras framåt. Cirka 70 procent av värmen går bakåt. I en downlight-installation är just värmeriktningen en stor nackdel eftersom värmen går bakåt, in i undertaket.

ALUCOATED / REFLEKTO

Dessa lampor ser i det närmaste ut som kalljuslampor. Aluminiumbeläggningen gör att cirka 70 procent av värmen skickas framåt och endast cirka 30 procent bakåt. Eftersom mindre värme riktas bakåt är de lämpliga att använda i öppna armaturer (ej armaturer med skyddsglas) där ljus-källans värmeutveckling är ett problem som vid infällning i undertak. Vissa armaturer får bara användas med lampor som har aluminiumbelagd reflektor. Man känner igen lamporna på att reflektorn inte släpper igenom ljus om man håller upp dem mot en ljuskälla. Tidigare har utbudet av Alu-coatedljuskällor varit mindre bra. De stora fabrikanterna har endast haft en spridningsvinkel på ljuskällan. Idag finns det alucoatedljuskällor i alla watt-tal och alla spridningsvinklar. Dessa återfinns på sidan 94 i denna katalog.

BYTE AV LJUSKÄLLA

Byte av ljuskällor skall ske i spänningslöst tillstånd. Vid 230 volt är spänningen farlig och vid 12 volt är strömmarna så höga att lampsockeln kan skadas. Tänk också på att ljuskällor som inte svalnat kan vara extremt varma att ta i. Om armaturerna har skyddsglas är det viktigt att montera tillbaka detta. Halogenlampor av typen stiftlampa, ska inte beröras med bara fingrar. Fett från fingrarna bränner fast i glaset och skadar ljuskällorna, vilket bland annat kan leda till kortare livslängd. Om man av misstag har tagit i en lampa ska den göras ren med en mjuk trasa fuktad med sprit. Förbrukade lampor ska lämnas in för återvinning. Rutinerna för detta varierar mellan olika kommuner.

SÖK OCH HITTA

Du kan söka på produktnamn, E-nummer, artikelnummer eller gör en fritext-sökning. 

Sök

abortion pill kit

abortion pill online

order abortion pill online usa

abortion pill online usa

amitriptyline 25mg

buy amitriptyline london read amitriptyline 50mg

SNABBA FRAKTER

Beställ innan kl.12 så skickas produkterna samma dag. Gäller vardagar och lagervaror.
 
 

 

antidepressant sertraline

buy sertraline 100mg

amitriptyline 10mg

buy amitriptyline

sertraline visa

buy sertaline usa website-knowledge.com antidepressant online delivery
 

    

LJUSKÄLLOR!

Visst du att vi även har en LED-ljuskälla som kan ersätta en halogenljuskälla i en infälld armatur? Använd länken nedan för att klicka dig vidare till ljuskällor!  

Klicka här ››› 

Kontakta kundtjänst
Vi hjälper dig gärna med frågor rörande ditt köp, leverans, fakturor, returer och reklamation etc.

Mån-Tor 07:30-16:30
Fre 07:30-15:00 


Ring oss:

Tel. +46 8-445 74 40

Maila oss:
kundsupport@maxel.se