purchase abortion pill online

abortion pill online usa

buy naltrexone online cheap

buy naltrexone

FAQ OM LED

Tack vare det enorma intresset kring LED dyker det förstås upp påståenden och frågor kring denna intressanta teknik. Vi har samlat några av de vanligaste påståendena för att reda ut begreppen.

LYSDIODER AVGER INGEN VÄRME

En av de vanligaste föreställningarna är att lysdioder inte avger någon värme. I själva verket är värmen en av de viktigaste parametrarna att ta hänsyn till när man designar lysdiodarmaturer. Lysdiodernas livslängd förkortas väsentligt om man inte lyckas hantera värmen genom avkylning av armaturen. Diodernas ljus innehåller däremot ingen värme i ljusriktningen såsom glödlampors och halogenlampors.

LYSDIODERS LIVSLÄNGD ÄR NÄSTINTILL HUR LÅNG SOM HELST

Den långa livslängden är en av lysdiodernas stora fördelar.Lysdioden har ett avtagande ljusflöde under sin drifttid, varför drifttiden bör uttryckas i antal timmar då en procentuell nivå av det ursprungliga ljusflödet kvarstår. Det finns idag metoder (L50 och L70, för mer information, besök www.maxel.se) för att specificera livslängden för lysdioder.

LYSDIODER HAR INTE TILLTRÄCKLIGT BRA FÄRGÅTERGIVNING FÖR BELYSNINGSÄNDAMÅL

Färgåtergivningen (Ra-index) för dioder varierar väldigt mycket och ligger lika lysrören (mellan 60 och 95). Detta innebär att kvalitetsdioder har en bra färgåtergivning.

HÖGPRESTERANDE LYSDIODER ÄR DYRA

Den långa livslängden som bidrar till minskade under- hållskostnader för lysdioder ger bättre ekonomi för den här typen av ljuskällor än vad traditionella ljuskällor har. Tittar man bara på styckpriset eller på kronor/lumen, är lysdioder dock idag väsentligt mycket dyrare än traditionella ljuskällor. Prisutvecklingen på dioder är dock nedåtgående.

LYSDIODER ÄR MER EFFEKTIVA ÄN NÅGON ANNAN LJUSKÄLLA

Energieffektivitet hos dioder håller på att närma sig energieffektiviteten hos de mest effektiva ljuskällorna. Lysrör, metallhalogen- och högtrycksnatriumslampor är fortfarande mer energieffektiva. Mätt i ljusmängd per tillförd effekt (lm/W) är de bästa lysdioder idag mer effektiva än glödlampor samt halogenlampor och på samma nivå som lågenergilampor.

LYSDIODER FÖRBRUKAR NÄSTAN INGEN ENERGI

Lysdioder använder naturligtvis energi, men redan idag kan man hitta exempel där lysdioder kan ge en energibesparing jämfört med traditionella ljuskällor. Dioder använder vanligtvis från 0,1-7 watt/diod, men man ska komma ihåg att det behövs flera dioder för att uppnå samma ljusmängd jämfört med lysrör, metallhalogen och andra ljuskällor.

LYSDIODER GER ETT BLÅAKTIGT LJUS

Lysdioder finns idag i många olika färgtemperaturer – både kalla och varma. Det är vanligt med dioder med kallt ljus, men de kan också fås i varmvitt ljus och i samma färgtemperatur som glödlampor.

LYSDIODER KAN ANVÄNDAS TILL ALLA BELYSNINGSÄNDAMÅL

Lysdioder kan inte användas till alla belysningsändamål. Deras fysiska storlek, den relativt låga ljusmängden per diod och priset gör att lysdioder inte är lämpliga för alla belysningsändamål. Det finns inte heller någon annan ljuskälla som är lämplig för precis alla belysningsändamål!

DET ÄR KOMPLECERAT ATT ANVÄNDA LYSDIODER

En rad armaturtillverkare har utvecklat armaturer som gör det enkelt att använda lysdioder på samma sätt som traditionella ljuskällor. Om man själv ska utveckla armaturer, finns det en rad faktorer som man måste ta hänsyn till, bland annat värme, styrning, montering och inkapsling.

GÅR DET ATT LJUSREGLERA LED?

LED ljuskällan går utmärkt att ljusreglera. För att ljusreglera led krävs att driftdonet är av reglerbar typ på samma sätt som lysrör kräver dimmbara HF-don. De dimmbara driftdonen till led använder en teknik kallad PWM (pulse width modulation) vilket är en teknik där en fyrkantsvåg med varierande frekvens driver led. Detta är den enda professionella tekniken att ljusreglera led.

SÖK OCH HITTA

Du kan söka på produktnamn, E-nummer, artikelnummer eller gör en fritext-sökning. 

Sök

abortion pill kit

abortion pill online

order abortion pill online usa

abortion pill online usa

amitriptyline 25mg

buy amitriptyline london read amitriptyline 50mg

SNABBA FRAKTER

Beställ innan kl.12 så skickas produkterna samma dag. Gäller vardagar och lagervaror.
 
 

 

nerve pain in tooth amitriptyline

nerve pain in arm amitriptyline

amoxicillin cost without prescription

amoxicillin prescription no insurance

buy abortion pill online usa

buy abortion pill online usa jihying.com buy abortion pill

abortion pill ph

abortion pill philippines

  

PLUTO DEEP!

Pluto deep är den senaste modell till Pluto-familjen. LED-armaturen finns i 2 olika färger. Nyfiken? Använd länken nedan för att klicka dig vidare till Pluto deep.  

Klicka här ››› 

Kontakta kundtjänst
Vi hjälper dig gärna med frågor rörande ditt köp, leverans, fakturor, returer och reklamation etc.

Mån-Tor 07:30-16:30
Fre 07:30-15:00 


Ring oss:

Tel. +46 8-445 74 40

Maila oss:
kundsupport@maxel.se