antibiotic without prescription

antibiotic without insurance

where can i buy naltrexone online

buy naltrexone

abortion pill kit

abortion pill usa legal celticcodingsolutions.com purchase abortion pill online


Foto: Mikael Settergren

Balenciaga

Ljusdesignern Mikael Settergren på Seydon Ljusdesign har ljussatt den just nu pågående utställningen Balenciaga - Master of Couture på Textilmuseet i Borås. En internationell utställning från Victoria and Albert Museum i London som visas på fyra ställen runt om i världen och som lyfter fram ”haute couturens mästare” Cristóbal Balenciaga. Utställningen berättar om arbetet i ateljén, plaggens konstruktion och om de fashionabla kunderna som klädde sig i hans design.

Mikael har sedan 25 år tillbaka arbetat med ljussättning av både privata och offentliga miljöer och har bl a Nationalmuseum samt Armémuseum i Stockholm på sin meritlista. När Mikael fick uppdraget att ljussätta Balenciaga-utställningen fanns en rad givna riktlinjer att förhålla sig till vid planeringen och utformningen av ljussättningen. Det var både kläder, böcker, fotografier, affischer och andra textilier som skulle belysas i glasmontrar, vilket gjorde att risken för reflexion var stor och därmed ställde höga krav på ljussättning samt val av belysningslösning. Kravet på god färgåtergivning oavsett ljusstyrka var stor, det var viktigt att få fram ett så rent och vitt ljus som möjligt för att på så vis bibehålla och visa föremålens ursprungliga färger.

Grunden i ljussättningen var att skapa ett fondljus tillsammans med smalstrålande spotlights. Med många plagg och föremål i montrarna var det viktigt att skapa rymd samtidigt som varje plagg och föremål avgränsades genom smalstrålande spotlights. Ljuskravet Mikael hade att förhålla sig till var 50 lux och de noggranna kraven på ljusstyrkan i montrarna utgjorde den mest komplexa aspekten vid armaturvalet.

För att lösa belysningen i glasmontrarna letade Mikael efter en mindre, vinklings- och dimbar armatur med bra avbländning. Valet föll på den ställbara downlighten Vega 1 från Maxel som med sitt låga inbyggnadsmått och nästintill obefintliga värmeutveckling uppfyllde Mikaels krav. Vega 1 var den downlight som klarade neddimring till den låga ljusstyrka som krävdes för bibehållen ljuskvalitet.

All ljussättning skulle göras efter att arbetet i montrarna färdigställts och när detta arbete var klart fick inte montrarna beträdas, vilket löstes genom att de infällda downlightsen justerades utifrån. Vega 1 monterades i en adapter som kan liknas vid en kringla, vilket gjorde att man från takets ovansida både kunde vinkla och rotera downlighten.

För att belysa väggarna bestående av fotografier och tyger valde Mikael en LEDtape 6W med hög färgåtergivning på RA90+ och som även klarade neddimring till den låga ljusstyrka som krävdes för bibehållen ljuskvalitet. Den dubbelsidiga LEDtapen monterades bakom en L-profil i metall och skapade ett jämnt diffuserat ljus.

Till varje monter om 12 kvm har Mikael använt 20 downlights och fyra meter LEDtape med en sammanlagd elförbrukning om 14-20 watt. För samtliga glasmontrar är förbrukningen omkring 1 watt/kvm. De båda armaturerna Mikael valt för utställningen bibehåller färgåtergivning och färgtemperatur mycket bra, klarar kraven på låg neddimring väl och snabbkopplingarna gjorde att installationen av sammanlagt 175 downlights gjordes snabbt och enkelt tillsammans med Peter Larsson på PL Elinstallation. 

Utställningen pågår till den 21 april 2019 och är på många sätt väl värt ett besök, inte bara med tanke på belysningen!

SÖK OCH HITTA

Du kan söka på produktnamn, E-nummer, artikelnummer eller gör en fritext-sökning. 

Sök

abortion pill kit

abortion pill online

order abortion pill online usa

abortion pill online usa

amitriptyline 25mg

buy amitriptyline london read amitriptyline 50mg

SNABBA FRAKTER

Beställ innan kl.12 så skickas produkterna samma dag. Gäller vardagar och lagervaror.
 
 

 

amoxicillin cost without prescription

amoxicillin prescription no insurance

buy abortion pill online usa

buy abortion pill online usa jihying.com buy abortion pill

abortion pill ph

abortion pill philippines

  

PLUTO DEEP!

Pluto deep är den senaste modell till Pluto-familjen. LED-armaturen finns i 2 olika färger. Nyfiken? Använd länken nedan för att klicka dig vidare till Pluto deep.  

Klicka här ››› 

Kontakta kundtjänst
Vi hjälper dig gärna med frågor rörande ditt köp, leverans, fakturor, returer och reklamation etc.

Mån-Tor 07:30-16:30
Fre 07:30-15:00 


Ring oss:

Tel. +46 8-445 74 40

Maila oss:
kundsupport@maxel.se